De Schakel
Reportage
49e editie avondvierdaagse Berkel-Enschot groot succes

Waar de voorgaande jaren vanwege slecht weer maar drie of zelfs twee dagen gelopen kon worden, kunnen we dit keer van een echte vierdaagse spreken. Ongeveer 1000 deelnemers wandelden 5 of 10 kilometer vrolijk en vol goede moed (bijna helemaal) droog…

Waar de voorgaande jaren vanwege slecht weer maar drie of zelfs twee dagen gelopen kon worden, kunnen we dit keer van een echte vierdaagse spreken. Ongeveer 1000 deelnemers wandelden 5 of 10 kilometer vrolijk en vol goede moed (bijna helemaal) droog uit. 

Vernieuwing
Zoals vorig jaar startten de wandelaars op dinsdag en op woensdag vanaf het terrein van Jong-Brabant en op donderdag en vrijdag vanaf Ons Koningsoord. Dit jaar was er echter iets nieuws gemeld vanuit de organisatie; om zwerfafval te beperken en omdat de meeste kinderen al meer dan genoeg van thuis meekrijgen, zou er geen traktatie uitgedeeld worden. Tijdens het lopen kregen de kinderen op dag één wel een appeltje en op dag drie een ijsje om op te smikkelen tijdens het lopen. Ook nieuw dit jaar was de leuke stempelkaart met de vrolijke kikker Kwek, welke kinderen die de 5 kilometer liepen als alternatief kregen omdat zij nooit een startkaart hebben (zoals de lopers van de 10 kilometer die wel hebben). 

Avondtweedaagse voor senioren
In samenspraak met Torentjeshoef en de KBO/SWO hebben een aantal senioren dit jaar ook weer een deel van de avondvierdaagse meegelopen, op dinsdag en op vrijdag, met aansluitend de gezamenlijke intocht. Daarnaast is er woensdagochtend met de kleintjes van Humanitas nog een rondje van ongeveer een uur gelopen. Dus we kunnen met recht van een evenement voor jong en oud spreken!

Avondvierdaagse in Berkel-Enschot; 
een evenement voor jong en oud!

Intocht
Op dag drie hebben de wandelaars hun doorzettingsvermogen uit de kast getrokken, aangezien het die avond af en toe behoorlijk heeft geregend. Des te fijner was het dat de feestelijke intocht vanaf het Wilhelminaplein met heerlijk zonnig weer, muziek van verschillende bands en heel veel lekkers van de aanmoedigende mensen, moe maar voldaan gelopen kon worden. Petje af voor alle wandelaars!

Tekst: Kelly Heijzelaar
Fotografie: Bas Haans
Ga naar de pagina FOTO/FILM van deze website en bekijk alle foto albums van Bas Haans en Coen Brekelmans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op