De Schakel
Reportage
Gin Gezeik wint DorpsQuiz

Kwartetten, macrameeën, pallets-race, ruiken aan urine, varkensruggen tellen en je verkleden als held. Ook de 3e editie van de DorpsQuiz, was zo onvoorspelbaar als wat. De 101 teams hebben er vrijdagavond een hele klus aan gehad om alle vragen, opdrachten,…

Kwartetten, macrameeën, pallets-race, ruiken aan urine, varkensruggen tellen en je verkleden als held. Ook de 3e editie van de DorpsQuiz, was zo onvoorspelbaar als wat. De 101 teams hebben er vrijdagavond een hele klus aan gehad om alle vragen, opdrachten, en puzzels voor 22.00 uur in te leveren. En daarna door naar de Kraanpop tent om met z’n allen te wachten op de ontknoping: Gin Gezeik won het van Doeltreffend en Broekies & Co.

Een feest om nog lang over na te praten en hopelijk vallen de foto’s mee. Naar schatting 2500 buurtbewoners waren vol verhalen en nieuwsgierig naar hun resultaat naar De Kraan gekomen. Dat resulteerde in een dampende, dansende en vrolijke mensenmassa in een stampvolle tent.

Doe-opdrachten
Alle lof voor de organisatie, die ook dit jaar een boeiende quiz verzonnen. Dacht je dat je alles vanuit je luie stoel kunt Googelen? Vergeet het maar. Eropuit moest je. Al fietsend door het dorp om punten te scoren met de doe-opdrachten. Zo werd er heel wat afgeteld bij het gezondheidscentrum. Op het Wilhelminaplantsoen lag het wedstrijdveld voor een snelheids-en behendigheidsoefening met pallets. Kon je ervaren dat een 3-d bril je niet helpt om de Scrabble-score bij de opticien uit te rekenen en dat de opdracht bij het hotel er eentje was met een vies paardenluchtje. Extra punten scoorde je door je zelf geknoopte hangpotje te versieren met een plantje en bij de geheime opdracht werd je technisch inzicht zwaar op de proef gesteld bij het in elkaar zetten van een stoffen kledingkast.

Tijdsdruk
Ondertussen zijn je andere teamgenoten online en onder hevige tijdsdruk alle antwoorden aan het zoeken. Waar ligt GPS-coördinaat 5135’25,9 N \ 005 08’40”O? Wat is de familienaam van Jan van Martientjes? Facebook afstruinen op zoek naar gelijkenis in een kinderfoto van destijds in het huidige gezicht van een de 15 organisatoren. Of aan het luisteren naar een cabaret fragment om de ontbrekende tekst aan te vullen. Of gewoon weten dat Youri van Gelder in de Carnavalsoptocht op de hak werd genomen.

De wisseltrofee “Wijzer” is niet zo gemakkelijk te winnen. In totaal 455 vragen en opdrachten en maar viereneenhalf uur tijd. Voor Gin Gezeik nu dus de eer om te genieten van slimste team van Berkel-Enschot en Heukelom en van een barbecue. Voor alle bijna 2500 deelnemers nagenieten van een leuke avond en gezellig feest en uitzien naar de 4de editie.

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Bas Haans

Klik hier voor het fotoalbum van de DorpsQuiz

Klik hier voor de video van de DorpsQuiz

 

 

About the author

Related Posts