De Schakel
Ondernemend
3 redenen om een sport bh te dragen tijdens het sporten

Je wil je lichaam gezond houden en daarom ben je regelmatig aan het sporten. Maar heb je er wel eens over nagedacht of je wel de juiste kleding draagt tijdens het sporten? Veel vrouwen denken er niet bij na en…

Je wil je lichaam gezond houden en daarom ben je regelmatig aan het sporten. Maar heb je er wel eens over nagedacht of je wel de juiste kleding draagt tijdens het sporten? Veel vrouwen denken er niet bij na en dragen bijvoorbeeld gewoon hun normale beha tijdens het sporten. Niet erg wanneer je bijvoorbeeld in de sportschool gaat fietsen, maar wel wanneer je een sport doet waarbij je veel op- en neerwaartse bewegingen moet maken, bijvoorbeeld bij het hardlopen. Het is daarom belangrijk dat je een goede sport bh draagt, die deze schokken iedere keer kan opvangen. Doe je dit namelijk niet, dan kan dit niet alleen tijdens het sporten zelf voor fysieke ongemakken zorgen, maar ook voor bijvoorbeeld rug, nek of schouderklachten en op lange termijn zelfs hangende borsten. Omdat we dit willen voorkomen, hebben we 3 redenen voor je waarom het dragen van een sport bh zo belangrijk is.

Ondersteuning voor je borsten

De juiste ondersteuning voor je borsten is ontzettend belangrijk. Omdat je borsten natuurlijk tijdens het sporten flink bewegen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je deze beweging zo veel mogelijk beperkt. Waar veel vrouwen denken dat dit prima kan met een normale bh, is dit dus absoluut niet het geval. Gewone bh’s zijn namelijk niet speciaal ontworpen om deze impact op te vangen en bieden meestal niet genoeg ondersteuning voor de borsten. Dit kan leiden tot ongemak, pijnlijke schokken en zelfs beschadiging van de weefsels in de borst op lange termijn. Koop daarom een hoogwaardige anita active sport bh, zodat je in ieder geval zeker weet dat je borsten goed worden ondersteund tijdens het bewegen.

Verminderde pijn en voorkomen van schade

Als je tijdens het sporten geen sport bh draagt, kunnen de bewegingen van je borsten pijnlijk zijn. De huid kan irriteren en schuren tegen andere delen van je lichaam, waardoor wrijving ontstaat. Dit kan leiden tot pijnlijke schuurplekken en zelfs huidbeschadiging. Daarnaast kunnen de ongecontroleerde bewegingen van de borsten ook het bindweefsel beschadigen dat je borsten ondersteunt. Dit kan uiteindelijk leiden tot verzakking en verslapping van de borsten op de lange termijn. Door een sport bh te dragen, blijven je borsten stevig op hun plaats zitten tijdens het sporten en voorkom je mogelijke pijn en toekomstige schade. Overigens is het ook prima om te kiezen voor een compressie bh, mocht je deze bijvoorbeeld nog hebben liggen van een operatie. In de basis doet deze namelijk hetzelfde als een sport bh.

Verbetering van je prestaties

Uiteindelijk wil je tijdens het sporten wel het optimale uit iedere workout halen. Door het dragen van een goede sport bh, kun jij je volledig focussen op het sporten en hoef je niet bang te zijn dat je borsten alle kanten op bewegen. Het constante gevoel van ongemak kan bijvoorbeeld ontzettend afleidend werken en ervoor zorgen dat jij niet volledig gefocust bent op je training. Bovendien kunnen de ongecontroleerde bewegingen van je borsten ervoor zorgen dat jij allesbehalve soepel kunt bewegen. Dus mocht je nog geen sport bh dragen tijdens het sporten, dan is het tijd om dit zo snel mogelijk te doen! Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks op je 30e al slappe of zelfs hangende borsten hebt.

#24webvertising #ondernemend

About the author

Related Posts