De Schakel
2College Ruivenmavo heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2017

2College Ruivenmavo in Berkel-Enschot heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal laat 2C Ruivenmavo zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. In de kantine presenteert de school gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke…

2College Ruivenmavo in Berkel-Enschot heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal laat 2C Ruivenmavo zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. In de kantine presenteert de school gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke keuze is daardoor vooral gezond, en lekker natuurlijk.

Daarmee komt 2C Ruivenmavo tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze voor het grijpen liggen. Dat is niet raar. Verleidingen weerstaan vraagt zelfcontrole en het is menselijk dat we dit niet altijd kunnen opbrengen, bijvoorbeeld na een spannende wiskundetoets of als je verliefd bent. Op die momenten zijn jongeren, net als volwassenen, sneller geneigd te kiezen voor makkelijk dan voor gezond. Uit gedragskundige onderzoeken blijkt dat kantinebezoekers vaker verstandig kiezen als het aanbod vooral uit gezonde producten bestaat.

2C Ruivenmavo heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken aan de hand van nieuwe, verbeterde richtlijnen; de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.

Om een Zilveren Schoolkantine Schaal 2017 te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente of fruit aan en bestaat minstens zestig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. De school heeft deze aanpak in het beleid verankerd.

Open Avond

2C Ruivenmavo heeft op 9 februari een Open Avond voor alle toekomstige leerlingen en hun ouders/verzorgers. Tijdens deze avond geeft deze gezonde school een kijkje in de keuken! De avond begint om 18:30 uur en eindigt om 21:00 uur.

Tekst en foto: Redactie DNS (Bron: 2College Ruivenmavo)

About the author

Related Posts