De Schakel
Reportage
29 juni Nationale modderdag

Maandag 26 juni 2017 werd door basissschool Rennevoirt in samenwerking met peuterspeelzaal Peuterplaza aandacht besteed aan deze modderige en leerzame dag. Ook de kindjes van kinderopvang De Kleine Wereld konden geen genoeg krijgen van de modder! Zonnige modderdag Het bleek…

Maandag 26 juni 2017 werd door basissschool Rennevoirt in samenwerking met peuterspeelzaal Peuterplaza aandacht besteed aan deze modderige en leerzame dag. Ook de kindjes van kinderopvang De Kleine Wereld konden geen genoeg krijgen van de modder!

Zonnige modderdag
Het bleek een prachtig zonnige dag om met zand, water en dus modder te spelen. Het was een dag vol spelletjes, waarbij alle zintuigen geprikkeld werden. Kinderen ontdekken wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. De internationale Modderdag wordt georganiseerd door IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid).

Op Rennevoirt zorgden leerkrachten en vele helpende handen van ouders/verzorgers voor een mooi parcours op het schoolplein. Er was o.a. een “blote voetenpad”, waarbij de kinderen met een blinddoek om met hun blote voetjes het verschil moesten voelen tussen verschillende structuren. Ook konden zij naar hartenlust “tekenen” op een dienblad vol met modder, konden zij grabbelen in een heel grote modderige ton en moesten zij proberen een zo hoog mogelijke toren te bouwen van heel waterige modder. De meeste kinderen (en volwassenen) hebben dan ook genoten van een zeer geslaagde, modderige en creatieve dag!

Tekst en foto: Kelly Heijzelaar

About the author

Related Posts