De Schakel
Nieuws
25 jaar OJC’98 – Kom op 2 september naar de jubileumviering!

Korfbalvereniging OJC’98 bestaat 25 jaar en viert dit op 2 september met een open dag. In 25 jaar is OJC’98 uitgegroeid tot een dynamische en bruisende club. Het clubhuis bevindt zich in het hart van het prachtige sportpark dat Berkel-Enschot…

Korfbalvereniging OJC’98 bestaat 25 jaar en viert dit op 2 september met een open dag. In 25 jaar is OJC’98 uitgegroeid tot een dynamische en bruisende club. Het clubhuis bevindt zich in het hart van het prachtige sportpark dat Berkel-Enschot rijk is en is goed zichtbaar vanaf de Koningsoordlaan. Op de naastgelegen kunstgrasvelden vinden trainingen en wedstrijden plaats.

 

Team- en familiesport

‘Een korfbalteam bestaat uit 8 spelers: 4 mannen en 4 vrouwen. Een gemengde sport brengt een andere dynamiek met zich mee. Het is een teamsport bij uitstek. Je hebt elkaar nodig. Omdat je niet mag lopen met de bal moet je voortdurend samen- en overspelen. Korfbal is snel, fel, actief en hard. Op het veld is iedereen bloedfanatiek en wordt alles gegeven maar wat OJC’98 nog meer typeert is de fijne sfeer. Korfbal is een familiesport. Het gaat van generatie op generatie. Als je wil, kan het je 2e familie zijn.’ lacht Tessa van Breugel, secretaris en speelster van het 1e team.

Lindy van Bladel, als lid van de Jeugd Technische Commissie verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van alles rondom trainingen en wedstrijden, vertelt al lid te zijn vanaf haar 6e samen met haar tweelingbroer. ‘Mijn dochtertje staat te trappelen om bij de Kangoeroeklup te starten. Dit is het opstapje naar korfbal voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Ze leren er springen, rennen en samenspelen.’

‘Ik ben er juist ingerold via mijn kinderen. Zij korfbalden er en vertelden over de gezelligheid.’ geeft Jack van Dongen aan, die artikeltjes voor De Schakel over OJC’98 schrijft.

‘Gedurende het jaar worden er tal van activiteiten georganiseerd die de leden met elkaar verbinden’ zegt Tessa: ‘zoals korfballen met de pieten van Sinterklaas, foute kerstborrel, taartendag, filmavonden, toernooien en een BBQ ter afsluiting van het seizoen. Tijdens het Pinksterweekend gaan we met de jeugd op kamp.’

 

Open dag

Op zaterdag 2 september opent OJC’98 vanaf 13.30 uur de deuren, ook voor niet-leden, om het jubileum te vieren aan de Rauwbrakenweg 42.

Van 14.00 – 16.00 uur is jong en oud welkom voor een sport- en spelmiddag met een stormbaan, archery tag, bubbelvoetbal en springkussen. Uiteraard zullen korfbalspellen niet ontbreken. Voor kinderen tot 6 jaar is er een spellenparcours. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Van 16.30 – 17.30 uur wordt het dorp getrakteerd op een wedstrijd tussen de huidige selectie van OJC’98 en een “All-Star team” van oud-spelers.

Aansluitend vindt er een knallend jubileumfeest plaats voor de leden van OJC’98.

 

Foto: Bas Haans

Tekst: Simone van Zundert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Related Posts