De Schakel
Nieuws
25 jaar caramboles, keus en gezelligheid bij biljartclub KBO-De Schalm

Op dinsdag 9 april viert de KBO-De Schalm biljartclub haar 25-jarig bestaan. Wekelijks wordt er in de foyer van Koningsoord/De Schalm gespeeld. Caramboles, moyennes, scores, keu en krijt hoor en zie je tijdens het spel. Een serieuze en geconcentreerde stilte…

Op dinsdag 9 april viert de KBO-De Schalm biljartclub haar 25-jarig bestaan. Wekelijks wordt er in de foyer van Koningsoord/De Schalm gespeeld. Caramboles, moyennes, scores, keu en krijt hoor en zie je tijdens het spel. Een serieuze en geconcentreerde stilte als er een partij is, maar na de wedstrijd een babbelende drukte met een kopje koffie of thee. De biljartclub biedt voor zo’n 40 leden wekelijkse ontspanning en gezelligheid.

KBO Berkel-Enschot bestaat dit jaar 65 jaar en is springlevender dan ooit. Dat geldt ook voor de biljartclub die nu de 25 jaar aantikt. Begonnen in de Schalm bij het winkelcentrum en sinds 2 jaar in de foyer van Koningsoord. Dat was wel even wennen, vooral de pilaren die het zicht beïnvloeden en het missen van het natuurlijke daglicht, maar inmiddels is het voor de leden van de biljartclub een mooie plek om hun geliefde hobby uit te oefenen. Wekelijks spelen de leden partijen op de 4 biljarttafels die er staan. Ook worden er interne en externe competities gespeeld en dat ook al gedurende 25 jaar. Een belangrijk intermezzo tijdens de maandag- en dinsdagochtend sessies is het koffie-momentje, dat symbool staat voor de binding binnen de club.

Het KBO-De Schalm biljarttoernooi
Het jaarlijkse KBO-De Schalm biljarttoernooi telt zo’n 70 deelnemers. Dit toernooi wordt dit jaar weer eind april gehouden, ook voor de 25ekeer. Een toernooi waar de lat in het spel hoog wordt gelegd, met een loting die soms de nodige stress of juist berusting oplevert en inspannende wedstrijden waarbij sommige deelnemers boven zichzelf uitstijgen of door de spanning toch net niet de begeerde beker winnen. Maar in elk geval met een hoop gezelligheid en saamhorigheid. Eén van de hoogtepunten van de biljartclub KBO-De Schalm.

Jubileumfeest
Dinsdag 9 april wordt een speciaal jubileumfeest gegeven voor het 25-jarige bestaan. Er wordt stilgestaan bij alle jaren met mooie anekdotes en gebeurtenissen en ook stilgestaan bij de leden die helaas de biljartclub door de jaren heen ontvallen zijn. Voor de leden is er een feestelijke jubileum editie gemaakt met mooie historische verhalen en foto’s. Met een heerlijk buffet wordt deze jubileumdag feestelijk afgesloten.

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts