De Schakel
Reportage
Pompoenwedstrijd. Prijs van de eeuwige roem

Prijs van de eeuwige roem, voor het kweken van een pompoen Prijsuitreiking pompoenwedstrijd Berkel-Enschot 2021 Halverwege april werden de inwoners van Berkel-Enschot uitgedaagd om mee te doen aan de pompoenwedstrijd om de zwaarste, lekkerste of mooiste pompoen te kweken van…

Prijs van de eeuwige roem, voor het kweken van een pompoen

Prijsuitreiking pompoenwedstrijd Berkel-Enschot 2021

Halverwege april werden de inwoners van Berkel-Enschot uitgedaagd om mee te doen aan de pompoenwedstrijd om de zwaarste, lekkerste of mooiste pompoen te kweken van het hele dorp. Veel mensen reageerden enthousiast, zo een 50 mensen gingen aan de slag om tot een mooi resultaat te komen. Helaas haalde niet iedereen de eindstreep. Maar niet getreurd, dit is wat Ellen de Visser betreft zeker niet de eerste en laatste keer dat deze wedstrijd word gehouden. Hopelijk is dit  het begin van een lange traditie hier in het dorp. Afgelopen vrijdagavond was de prijsuitreiking in de verschillende categorieën. Joost van den Berg had de zwaarste pompoen gekweekt van zo een 4,5 kilo. De prijs voor de mooiste pompoen ging naar Fenne van Loon, die samen met haar moeder een prachtig kabouterhuisje had gemaakt. De prijs voor de lekkerste pompoen ging naar de zusjes Sarah en Leah de Brouwer met mama als grote helper, het recept afkomstig uit het kookboek Veg! van Hugh Fearnley zie je hieronder. Ook werden er nog tweede en derde prijzen uitgedeeld in alle categorieën, onder het genot van een kop pompoensoep en pompoenbroodje.

Iedereen ontving een certificaat, omdat de aanwezige deelnemers allemaal winnaars waren van de prijs van de eeuwige roem, voor het kweken van een pompoen.

Op naar de pompoenwedstrijd van 2022 met nog meer deelnemers, nog meer lekkere en mooie creaties van de pompoenen en een pompoen van 10 kilo zou leuk zijn! En… Ingrid en Jeanine, juryleden, bedankt!

Tekst: Ellen de Visser
Foto: Ingrid Roets

 

1eprijzen:Kabouterhuisje, Pompoencake en Zwaarste pompoen

 

Team Tuin en Bieb (l) en  Team Torenkijkers (r)

Kinderen: Team Malou, Team Spooren, Team van Loon en Team Geen Berg te Hoog

Ellen de Visser iniatiefneemster Pompoenwedstrijd

Andere creaties

 

Recept Pompoencake met rozijntjes

Heeft u ook een leuk initiatief voor de buurt of het dorp?
Laat het ons weten!
Wij zijn er als redactie bij om uw persoonlijke initiatief (niet commercieel) te promoten ervan verslag te doen!

mail: info@schakel-nu.nl

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op