De Schakel
Bedrijf in beeld
10 jaar Fonkel Therapie en Training

Bij de therapiepraktijk ‘Fonkel Therapie en Training in Biezenmortel loop je binnen in een oase van rust. De loslopende moederkloek met kuikentjes en het terras bij de zwemvijver nodigen uit om ontspannen te zitten en in gesprek te gaan met…

Bij de therapiepraktijk ‘Fonkel Therapie en Training in Biezenmortel loop je binnen in een oase van rust. De loslopende moederkloek met kuikentjes en het terras bij de zwemvijver nodigen uit om ontspannen te zitten en in gesprek te gaan met Noor van Gulik. Op 5 juli viert zij dat ze dit werk al 10 jaar met heel haar hart doet.

Noor van Gulik
Noor is haar praktijk gestart nadat zij borstkanker kreeg. Tijdens haar anderhalf jaar durende behandeling nam zij de beslissing om te gaan werken vanuit haar hart. Ze volgde een post-hbo-opleiding Integratieve Psychotherapie en haar praktijk die ze direct daarna met champagne voor 100 mensen opende, nam al snel een grote vlucht. ‘Mijn droom kwam uit’, vertelt ze enthousiast. ‘Cliënten zijn heel tevreden en ze raden andere mensen aan om naar mij te komen, daar ben ik ontzettend dankbaar voor.’ Noor ís Fonkel. Zij zorgt voor een relaxte en open sfeer die ertoe uitnodigt om “je verhaal” te doen.

Werkwijze
In zowel de prettig aanvoelende tuin als praktijkruimte ontvangt Noor vooral volwassenen, maar ziet cliënten vanaf een jaar of 14, die met allerlei uiteenlopende klachten naar haar toe komen. Burn-out, stress, rouw, zingeving en relatieproblemen, alles komt voorbij. Noor werkt holistisch, wat wil zeggen dat ze verschillende methodes toepast, waarvan hypnotherapie er een is. ‘Het is heel belangrijk om van tevoren door te vragen naar de problematiek’. Noor maakt gebruik van haar intuïtie en van de informatie die mensen non-verbaal geven. Bij hypnotherapie zorgt ze ervoor dat mensen in een trance terecht komen. ‘We zijn gewend om problemen met denken op te lossen, maar met hypnotherapie zit je meer in het lijf, het gevoel en de diepere bewustzijnslagen.’ Door haar eigen ervaring met ziekte is Noor niet bang voor de dood en werkt dan ook graag op het snijvlak tussen leven en dood, met zaken die er echt toe doen in het leven. De meerwaarde van Fonkel zit in de verrijking en de bevrijding die mensen ervaren na de therapie bij Fonkel.

Om te vieren en haar dankbaarheid te tonen dat ze dit werk al 10 jaar mag doen, heeft Noor een mand met 70 cadeautjes klaar staan om één maand lang, iedere cliënt iets moois uit te laten zoeken.

Tekst: Kelly Heijzelaar
Fotografie: Bas Haans

Fonkel Therapie en Training
Capucijnenstraat 34
5074 PH Biezenmortel
013-5333937
info@fonkel.nu
www.fonkel.nu
Facebook
Twitter
LinkedIn

About the author

Related Posts